Михайло Подоляк вважає, що українське небо можна буде захистити від атак ворога 10-12 системами Patriot або їхніми аналогами.

Повітряним силам України треба мати 10-12 зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб захистити всю територію країни. Про це заявив радник глави Офісу президента (ОП) України Михайло Подоляк в інтерв’ю The Guardian.

"Тактика Росії зрозуміла: вони використовують масовані атаки безпілотників, щоб перевантажити наші системи протиповітряної оборони, а потім паралельно вони мають можливість використовувати балістичні ракети для атак на інфраструктуру", - пояснив посадовець.

За його словами, Україні не вистачає сучасних зенітних комплексів, таких як Patriot, що здатні вражати російські ракети нового покоління, наприклад, Онікс та Кинджал.

"Через дефіцит цих систем ми не можемо охопити всі частини країни", - зазначив представник ОП.

Він додав, що Україні треба мати 10-12 Patriot або систем подібних до них, щоб захистити всю країну.

Подоляк наголосив, що удари по Одесі показали: посилення систем протиповітряної оборони було правильним як з економічної, так і з моральної точок зору.

"Виправити все це пізніше буде набагато дорожче, ніж забезпечити систему Patriot для захисту півдня", - резюмував радник Офісу президента.