Україна і Китай мають шанс знайти підстави для розвитку відносин, вважає глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

В ОП оцінили стосунки України з Китаєм. Про це сказав глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю для Інтерфакс-Україна, оприлюдненому у понеділок, 22 січня.

"Я впевнений, що з цією країною, яка була найбільшим торговим партнером України, країною, з якою потенційно маємо багато взаємовигідних напрямків, ми маємо шанс знайти підстави для розвитку двосторонніх відносин", – заявив він.

Водночас Єрмак зазначив, що, "на жаль, відносини з Китаєм нам дісталися, як і багато іншого, з певною, м'яко кажучи, спадщиною, де є безліч питань з минулого, питань невирішених і з погляду китайської сторони не зовсім, скажімо так, зрозумілих. Українська сторона, український президент точно готові до вирішення цих питань".

"Зеленський мав дві дуже гарні, дуже конструктивні розмови з Сі Цзіньпіном. Я можу сказати, що я був вражений глибиною знань китайського лідера щодо України та його теплим ставленням до нас. Ви знаєте, що він був свого часу і в Одесі, і на Одещині. Я вважаю, що ми маємо з Китаєм великий потенціал. Ще раз – потрібно просто працювати", – резюмував Єрмак.