Розпочалася інформаційна кампанія на території росія для повернення депортованих українських дітей. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

«У межах реалізації затвердженого Президентом Володимиром Зеленським плану дій Bring Kids Back UA розпочалася інформаційна кампанія «Знаєш – скажи!», спрямована на мотивування людей, які проживають на території росії, протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти поверненню юних українських громадян в Україну»,- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що інформаційну кампанію реалізує телеканал FREEДОМ у партнерстві з уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України.

«Кампанія «Знаєш – скажи!» має на меті забезпечити системне висвітлення та роз’яснення резидентам російської федерації злочинної сутності примусового переміщення дітей», - зазначається в повідомленні.

Крім того, кампанія передбачає надання особам, які перебувають на території росії та володіють інформацією про депортованих українських дітей, можливості інформувати Україну про них. Результатом кампанії буде надання вітчизняним і міжнародним установам, які займаються питаннями повернення українських дітей на батьківщину, інформації про місце та обставини їхнього перебування в російській федерації.

Також повідомляється, що для цього на майданчиках телеканалу FREEДОМ, орієнтованого на російськомовних глядачів за межами України, виходитимуть інформаційні ролики, сюжети, спеціальні проєкти та рубрики, спрямовані насамперед на аудиторію, яка проживає в росії.

Окрім того, зазначається, що для передачі інформації про депортованих українських дітей правоохоронним органам України на діджитал-майданчиках FREEДОМ доступний спеціальний канал для зворотного зв’язку й телеграм-чат «Я тут» (@ia_tuut). Усім особам, які нададуть інформацію через ініціативу «Знаєш – скажи!», гарантовано анонімність.

Отримана інформація буде автоматично передається відповідним правоохоронним органам України.