В дохід держави стягнуто корпоративні права на компанії, які входили до української частини групи Поліпластик.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення в дохід держави активів російського олігарха Мирона Горіловського і його бізнес-партнерів Валентина Буяновського та Андрія Меньшова. Про це напередодні повідомила пресслужба міністерства.

Вказано, що Горіловський, Буяновський і Меньшов є засновниками, контролерами та топменеджерами російської групи компаній Поліпластик. Це промисловий конгломерат спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб та композитних полімерних матеріалів. Його власники вчиняли дії, що спрямовані на підтримку загарбницької політики РФ.

Рішенням ВАКС від 20 вересня в дохід держави стягнуто корпоративні права на компанії, які входили до української частини групи Поліпластик:

  • 93% частки статутного капіталу ТОВ Торгівельний дім Євротрубпласт;
  • 93% частки в статутному капіталі ТОВ Калуський трубний завод;
  • 93% частки в статутному капіталі ТОВ Рубіжанський трубний завод;
  • 100% частки в статутному капіталі ТОВ Полімертепло-Україна;
  • 10% частки в статутному капіталі ТОВ Українська полімерна група;
  • 51% частки в статутному капіталі ТОВ Кордфлекс.

Рішення ще не набуло чинності і його можуть оскаржити впродовж п’яти днів з дня проголошення.

Група Поліпластик – транснаціональний конгломерат, один з найбільших у хімічній промисловості в Європі. Мирон Горіловський є головою ради директорів ТОВ Група Поліпластик. Він стверджував, що його заводи виробляють половину всіх пластиковихтруб у Росії.