Володимир Зеленський і Джорджа Мелоні скоординували майбутні спільні зусилля в контексті головування Італії в G7.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні. Вони домовились про початок роботи над двосторонніми гарантіями безпеки, повідомив Офіс президента у середу, 15 листопада.

"Володимир Зеленський висловив сподівання на те, що італійське головування в Групі семи наступного року принесе ще більше вагомих результатів. Президент України та прем'єр-міністр Італії скоординували майбутні спільні зусилля в контексті головування Італійської Республіки в G7 і домовилися розпочати роботу над двосторонніми безпековими гарантіями в межах вільнюської Спільної декларації Великої сімки", – йдеться у повідомленні.

Зеленський і Мелоні також обговорили подальшу безпекову співпрацю, зокрема реалізацію 8-го пакета оборонної підтримки з боку Італії.

Президент наголосив на необхідності прискорення ухвалення 12-го пакета санкцій ЄС щодо Росії.

"Маємо й надалі посилювати тиск на агресора. Важливо максимально прискорити підготовку нового пакета санкцій, особливо в секторах, які є найбільш чутливими для російської економіки. Важливо також продовжити роботу над механізмом використання доходів від заморожених активів РФ", – зазначив Зеленський.

Він подякував Італії за підтримку Формули миру, зокрема за участь італійського представника в зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті, й запросив Джорджу Мелоні взяти участь у другому саміті програми Grain from Ukraine.