Зовнішня політика України в найближчі місяці буде спрямована на те, щоб спробувати ослабити Росію.

Україна робить дипломатичний крок, щоб ослабити Росію. Цими вихідними на зустрічі в Саудівській Аравії Україна зробить нову спробу заручитися підтримкою десятків країн. Про це пише The New York Times.

Зазначається, що Україна та Саудівська Аравія запросили дипломатів з близько 40 країн на переговори в порт Джидда на Червоному морі. Серед них - Китай, Індія, Бразилія, Південна Африка та деякі багаті на нафту країни Перської затоки, які намагалися підтримувати добрі відносини як з Україною, так і з Росією протягом війни.

Як пише видання, ця зустріч є відправною точкою того, що, як очікується, стане основним дипломатичним кроком України в найближчі місяці, спрямованим на те, щоб спробувати "підірвати" Росію.

Аналітики вважають, що хоча українські та західні офіційні особи, "намагаються зменшити очікування від переговорів на цих вихідних, підкреслюючи, що вони навряд чи наблизять закінчення війни і що багато запрошених країн навряд чи змінять свою позицію", для України ця зустріч "відбувається у вирішальний момент".

Зазначається, що у той час, як на фронті точаться запеклі бої, президент України Володимир Зеленський сказав своїм дипломатам, що ситуація "стане ще складнішою, оскільки в найближчі місяці, ймовірно, посилиться тиск з метою знайти шлях до миру шляхом переговорів".