В Міноборони прокоментували інформацію ЗМІ про нібито випадки розкрадання західної зброї. Заступник Міністра оборони Володимир Гаврилов заявив, що у США відсутні претензій до обліку зброєння та військової техніки Україною. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

У повідомленні йдеться, що інспекція Сполучених Штатів по лінії матеріально-технічної допомоги засвідчила відсутність претензій з боку американської сторони до обліку Україною озброєння та військової техніки.

«Артилерія, боєприпаси, складні системи ППО, бронетехніка – в Україні усе обліковано. У минулому році було впроваджено автоматизовану систему обліку і проходження всього ОВТ через логістику. За допомогою партнерів уведено програми LOGFAS і «Каравай», які дозволяють по штрих-коду і QR-коду супроводжувати військову техніку до військової частини, а, в разі потреби, приїхати туди і побачити, що там є», – зазначив Володимир Гаврилов.

Нагадаємо

Напередодні CNN поширило інформацію про те, що спостережний орган Пентагону опублікував звіт, у якому описується, як українським спецслужбам вдалося знайти та вилучити викрадену торік деяку західну зброю, відправлену в Україну.