Новим маршрутом, оголошеним Україною, на вхід до портів Одеської області, пройшли 33 судна, а на вихід – 24.

Вранці у вівторок з портів Одеської області для проходження тимчасовим чорноморським коридором вийшли три судна – Bull, Ramus та Bahar K. Про це 17 жовтня повідомив Центр транспортних стратегій (ЦТС) з посиланням на дані сервісів моніторингу руху суден.

Вказано, що Bull – це балкер типу Panamax має дедвейт 82 тис. т, зайшов до українського порту під завантаження 12 жовтня. Судна Ramus та Bahar K дедвейтом 6 тис. т і 8,3 тис. т відповідно прослідували на вхід тимчасовим коридором 13 жовтня.

Також зазначається, що на вхід до одного з українських портів на Чорному морі 17 жовтня йде судно для перевезень генеральних вантажів Briza дедвейтом 8,9 тис. т.

Згідно з підрахунками ЦТС, новим маршрутом, оголошеним Україною, на вхід до портів Одеської області, пройшли (з урахуванням Briza) 33 судна. На вихід (включно з 5 суднами, які знаходилися в портах від початку російського вторгнення в лютому 2022 року), з урахуванням сьогоднішніх трьох суден, цей показник сягне – 24. Всього зафіксовано 57 суднопроходів в обидві сторони.