Ніна Матвієнко пішла з життя 8 жовтня. Прощання з артисткою відбулося 11 жовтня в Національній Філармонії України.

Українська співачка Тоня Матвієнко вперше розповіла про хворобу своєї матері, Ніни Митрофанівни, яка померла в жовтні цього року.

Як розповіла співачка в інтерв'ю журналу Viva!, діагноз, оголошений лікарями в серпні, став шоком для всієї родини. Як з'ясувалося, народна артистка України вже чотири роки хворіла на рак.

"8 серпня в якийсь момент вона стала погано себе почувати - дуже живіт болів - і швидка відвезла її до лікарні. Для всіх було шоком. Як це - людина, яка все життя була енергійною, спортивною, не пила, не палила, до кінця життя бігала по сходинках - і таке могло статися. Лікар сказав, що у Ніни Митрофанівни вже майже 4 роки була хвороба. Для неї це був також шок. Вона боялася померти від цієї хвороби. У лікарні ми її не залишали одну. Наша сім’я, всі мої родичі приїжджали кожного дня. Мінялися, чергували біля неї, гуляли з нею, надвір вивозили. Й рівно через два місяці, 8 жовтня, це сталося", - розповіла вона.

Саме тому Тоня Матвієнко закликала людей раз на рік проходити повне обстеження організму, адже якщо хворобу виявити на ранніх стадіях, її можна вилікувати.

"Хочу, щоб усі почули, тим паче - ті, кому за 40 років: обов'язково робіть профілактичні обстеження в лікарів та раз на рік проходьте медичні чек-апи. Адже на ранній стадії це можна зупинити й прожити ще дуже багато років", - закликала виконавиця.