Українські військові не можуть ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, зазначив головком ЗСУ.

Можливий наступ росіян на Харків стане для них фатальною помилкою. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю Укрінформу, оприлюдненому у п’ятницю, 29 березня.

Він зазначив, що українські військові не можуть ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, тому "вживають всіх заходів для адекватного реагування на таку ймовірність".

"На сьогодні проводимо великий комплекс робіт із фортифікаційного обладнання територій і позицій, встановлюємо комплексну систему загороджень, проводимо планування застосування наших військ у разі таких дій", – сказав Сирський.

Він нагадав, що у ЗСУ є досвід бойових дій у Харківській області, коли вдалося «прорахувати» противника та звільнити більшу частину регіону.

"Саме тоді відбувся масштабний обвал російського фронту. Якщо росіяни рушать туди знову, то Харків стане для них фатальним містом", – запевнив головком.

При цьому він зауважив, що кожна військова операція унікальна, оскільки сучасна війна – це математична задача із сотнями змінних, де кожна зі складових може мати вирішальне значення.