Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що нині робиться все, щоб повернути 25 військових, що потрапили в полон під Авдіївкою.

Причин для відходу українських сил з Авдіївки Донецької області було кілька. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми відвели свої сили з Авдіївки, тому що ворог мав суттєву перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів. Через постійні бомбардування керованими авіабомбами цілісність нашої оборони була порушена, що дало можливість противнику поступово просуватись вперед",- пояснив він.

За його словами, негативну роль відіграла недостатня кількість боєприпасів для нашої артилерії і саме це не дало змоги в таких умовах вести ефективну контрбатарейну боротьбу.

"Тож, щоб уникнути оточення та зберегти життя людей, я ухвалив рішення вийти з Авдіївки. На жаль, (під час) цих боїв 25 українських військовослужбовців потрапили у російський полон. Це – війна… Російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони України, психологічного тиску та поширення паніки серед українців", - зазначиволовнокомандувач ЗСУ.

Він додав, що Збройні сили України та вся держава докладають зусиль, щоб звільнити з полону українських військових, які прикривали відхід з Авдіївки.

"Хочу сказати цим солдатам, якщо вони мене почують, їхнім родинам - ми нікого не забули та робимо все, щоб визволити цих військовослужбовців з ворожого полону. До цих зусиль повною мірою залучені як керівництво нашої держави, так і Головне управління розвідки Міністерства оборони та командування Збройних сил", - наголосив військовий.

Водночас Сирський зазначив, що наступ на Авдіївку обернувся для ворога значними втратами, "і про це навряд чи будуть розповідати" на російському телебаченні.

"Лише у період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські загарбники втратили: 47186 осіб особового складу, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем, 5 літаків. Сили оборони України від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямку взяли у полон 95 російських окупантів", - навів цифри генерал.