Міноборони та CRDF Global підписали Меморандум про взаєморозуміння та розпочато співпрацю щодо розвитку та впровадження проектів, спрямованих на підвищення рівня кіберздатностей оборонної сфери України.

Міністерство оборони України та Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) домовилися про взаємодію у сфері кібербезпеки та підтримку реалізації заходів кібероборони. Про це повідомляє АрміяІнформ.

Повідомляється, що між Міноборони та CRDF Global укладено Меморандум про взаєморозуміння та розпочато співпрацю щодо розвитку та впровадження проектів, спрямованих на підвищення рівня кіберздатностей оборонної сфери України.

Меморандумом, зокрема, передбачено створення умов для обміну ідеями, інформацією та досвідом у галузі кібербезпеки; сприяння вдосконаленню освітніх, науково-технічних та технологічних можливостей Міноборони та ЗСУ; інтенсифікація та розширення зв'язків між спільнотами кібероборони обох країн, сприяння освітньому, науково-технічному та технологічному співробітництву Міноборони та ЗСУ у сфері кібербезпеки.

У Міноборони зазначили, що взаємодія із CRDF Global передбачає залучення зовнішньої експертизи для реформ кібернапрямку; набуття можливостей Операційного центру кібербезпеки (SOC) Міноборони та групи швидкого реагування на комп'ютерні інциденти у військовій сфері (mil.cert-ua); організацію та проведення тренінгів, курсів, на яких навчають українських військовослужбовців та студентів військових навчальних закладів; спільне проведення змагань-хакатонів на постійній основі.