Україна та США скоординували кроки щодо реалізації планів українсько-американської співпраці на 2024 рік в усіх напрямах, зокрема у сфері національної безпеки.

Україна та США домовилися про посилення української протиповітряної оборони. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак після телефонної розмови з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це у вівторок, 2 січня, йдеться у Telegram Андрія Єрмака.

Керівник Офісу президента зазначив, що що під час розмови вони обговорили наслідки нещодавніх масованих обстрілів території України з боку РФ з використанням різних видів ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу "шахед".

"Поінформував про результати роботи сил ППО України, які збили більшість ворожих повітряних цілей, зокрема й аеробалістичні ракети Кинджал. Погодилися з важливістю посилення української протиповітряної оборони. Було відзначено важливість збереження необхідного рівня підтримки ППО України з боку США", - написав Єрмак.

Він також висловив щиру подяку команді Президента США Джо Байдена за зусилля, спрямовані на якнайшвидше ухвалення Конгресом необхідного Україні пакета допомоги.