За рівнем зарплат лідирує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

У лютому, порівняно із січнем 2024 року, середня зарплата серед державних органів центрального рівня, які подали дані, збільшилася до 43 тис. гривень із 38 тис. гривень, а середній посадовий оклад для цих органів збільшився з 22 до 25 тис. гривень. Про це повідомляє преслужба Мінфіну.

За словами заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева, порівняно з січнем у лютому майже всі органи перейшли на нову, грейдову систему оплати праці, тому простежується ріст середнього рівня оплати праці.

Змінилися середні зарплати для працівників деяких рівнів посад. Так, наприклад, спеціалісти фахового рівня, які працюють у державних органах центрального рівня та перейшли на нову систему оплати праці, у середньому отримували на 4,2 тис. гривень більше ніж у січні цього року.

За рівнем зарплат лідирує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). У середньому її працівники отримують зарплату у 86 тисяч гривень.

На другому місці Міністерство у справах ветеранів - 69,9 тисяч гривень. Далі йдуть: Антимонопольний комітет - 65,9 тисяч гривень, Міністерство аграрної політики та продовольства - 60,2 тисяч гривень, Секретаріат Кабінету міністрів - 59,2 тисяч гривень.