Зрадниця намагалася виявити військові аеродроми та місця базування української ППО поблизу Кривого Рогу.

СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за бойовими літаками ЗСУ поблизу Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Про це у вівторок, 2 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що затримана жінка - учасниця агентурної мережі, викритої на початку цього року.

"Тоді у Дніпропетровській та Донецькій областях було затримано п’ятьох російських агентів. Серед них - інженерка оборонного заводу та чиновниця міськради на Донеччині, які відстежували геолокації ЗСУ на прифронтових територіях. Наразі затримано шосту фігурантку", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували в СБУ, шоста агентка намагалася виявити військові аеродроми та місця базування української ППО поблизу Кривого Рогу, а також відстежувала напрямки польотів бойової авіації ЗСУ.

"У разі виявлення потрібних об’єктів зловмисниця мала зафіксувати їх геолокації на електронних картах і прозвітувати до ФСБ. Отриману розвідінформацію агресор планував використати для підготовки повітряних ударів по цілях із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed. Втім, Служба безпеки своєчасно викрила російську агентку, задокументувала її злочинні дії й затримала", - йдеться далі в повідомленні.

СБУ повідомляє, що ідеологічна прихильниця рашизму в жовні 2023 року потрапила у поле зору ФСБ через свою подругу - ще одну учасницю ворожої групи, яка зараз уже під вартою.

Затриманій ворожій агентці оголошено підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, їй загрожує довічне ув’язнення.