Прем'єр закликає мобілізуватися і допомогти людям завершити ремонтні роботи до настання холодів, а тим часом компенсація погоджена лише щодо півтори сотні осіб.

Уряд спрямував 4,4 млрд гривень на реалізацію програми єВідновлення, але процес обробки заявок на місцях надто повільний, наголошує прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем'єр закликає мобілізуватися і допомогти людям завершити ремонтні роботи до настання холодів, а компенсація погоджена лише щодо півтори сотні осіб.

"Визначили пріоритети. Акумулюємо ресурси. Сформували команди відбудови. Треба діяти швидко, щоб до наступної зими провести найнагальніші роботи", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомив прем'єр, головним джерелом фінансування швидкого відновлення є Фонд ліквідації наслідків збройної агресії, в якому акумульовано майже 62 млрд грн, і 23,7 млрд з них уже розподілені на відбудову.

"Зокрема, 4,4 млрд гривень спрямовані на реалізацію програми єВідновлення. Наразі українці подали понад 22 тисячі заяв на компенсацію за пошкоджене житло. Лідерами є Харківська, Миколаївська та Київська області", - сказав прем'єр-міністр.