Наразі розробляється план, як врятувати людей на лівому березі Херсонщини, яких окупанти залишили напризволяще після підриву Каховської ГЕС. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону, передає УНН.

«Зараз залишається в зоні підтоплення 30 населених пунктів. 20 із них – на підконтрольній території і 10 на тимчасово окупованій. На лівому березі Дніпра окупанти залишили людей напризволяще. Тому ми зараз звернулися до міжнародних організацій і виробляємо план, як врятувати наших людей», – сказав Клименко.

Міністр наголосив на тому, що евакуйовані громадяни забезпечені продуктами харчування і водою. Керівництво Військово-цивільної адміністрації і Штаб з ліквідації наслідків техногенної катастрофи роблять все для того, щоб жоден не мав проблем з питною водою та переміщенням.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль від імені уряду закликав керівництво ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій негайно втрутитися та взяти на себе евакуацію людей з окупованих територій Херсонщини, які затоплені через підрив росіянами Каховської ГЕС.