Було затримано й організаторку наркотрафіку та її спільника-одесита, які готувалися зустріти наркокур'єра з Латинської Америки.

На кордоні України СБУ затримала наркоторговця, який перевозив у шлунку велику кількість кокаїну. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що для перевезення наркотиків через кордон наркоторговці пакували його у спеціальні капсули, а потім ковтали. У такий спосіб за один раз наркокур’єр міг перевезти в шлунку до пів кілограма кокаїну, який в СБУ оцінили майже 3,5 млн у гривневому еквіваленті.

"Маршрут контрабандного каналу пролягав транзитом через декілька європейських країн. Потім наркотики завозили до Одеси для подальшого збуту. За наявними даними, нелегальний бізнес дозволяв його учасникам систематично одержувати мільйонні прибутки", - йдеться в повідомленні СБУ.

Встановлено, що незаконну діяльність організувала жителька Сумщини разом із спільником, який виїхав до однієї з країн Латинської Америки. Там чоловік купував кокаїн і переправляв його в Україну.

"Зокрема житель Одеси отримував контрабандний "товар" і в подальшому підшукував наркодилерів. Для перевезення наркотиків із-за кордону фігуранти регулярно залучали наркокур’єрів, які отримували свій відсоток з кожної партії "товару". Таких перевізників підшукували серед осіб, що звільнялися від призову і могли вільно перетинати кордон", - повідомили в СБУ.

 

 

Співробітники спецслужби затримали на митному посту одного з учасників наркоугруповання, який у шлунку й у власних речах намагався завезти в Україну майже пів кілограма кокаїну.

Після цього було затримано й організаторку наркотрафіку та її спільника-одесита, які готувалися зустріти наркокур'єра з Латинської Америки.

Затриманих взяли під варту, їм загрожує до 10 років тюрми.