Окупанти призначили жінку "головним бухгалтером" захопленої районної лікарні, яку використовували як військовий шпиталь.

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала ще одну поплічницю РФ під час стабілізаційних заходів на звільненій частині Херсонської області. Про це 5 жовтня повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що жителька Білозерського району після захоплення регіону підтримала російських загарбників і запропонувала свою "кандидатуру" для роботи в окупаційних органах.

"Враховуючи її прокремлівські погляди та наявність економічної освіти, жінку призначили "головним бухгалтером" у захопленій районній лікарні, яку рашисти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона. На цій "посаді" ворожа поплічниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Володимира Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні", - наголосили в СБУ.

Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилась на території району, оскільки була впевнена у своїй невинуватості

Жінці повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.