СБУ вчасно викрила зрадника, який збирав інформацію про розміщення радіолокаційних станцій протиповітряної оборони на Черкащині й на Одещині.

Контррозвідка Служби безпеки запобігла новій серії ракетних ударів РФ по Черкаській та Одеській областях і затримала російського агента, який збирав потрібну ворогові інформацію. Про це в понеділок, 15 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що СБУ вчасно викрила зрадника, який збирав інформацію про розміщення радіолокаційних станцій протиповітряної оборони в цих регіонах: такі комплекси захищають інфраструктуру областей і допомагають ППО виявляти ворожі ракети та дрони.

"За даними слідства, інформатором виявився 47-річний мешканець Черкас, ідеологічний прихильник рашизму. Після повномасштабного вторгнення РФ чоловік сподівався, що його "роботу" помітять рашисти. Саме тому він почав збирати інформацію про місця дислокації Сил оборони. Зібрані дані зловмисник поширював у відкритому доступі", - йдеться в повідомленні.

Але СБУ викрила злочинні наміри зрадника ще на початковому етапі його діяльності, а тому подальші його дії були заблоковані.

Під час обшуків у черкащанина виявлено мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Затриманому оголосили підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану, і у виправдовуванні, визнанні правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників).

Затриманого взяли під варту, йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.