У Києві було затримано організатора злочинної оборудки. Ним виявився колишній мешканець Луганської області.

Служба безпеки затримала ділка, який із Києва керував вугільним підприємством на тимчасово окупованій Луганській області. Про це повідомив прес-центр СБУ у середу, 5 квітня.

"Служба безпеки викрила ще одну злочинну схему постачання корисних копалин із тимчасово захопленої частини сходу України до Росії", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок слідчо-оперативних дій у Києві було затримано організатора оборудки. Ним виявився колишній житель Луганської області, який до 2014 року займався вугільним бізнесом.

Після окупації частини регіону він організував там підприємство, яке "зареєстрував" у псевдоустановах терористичної організації "ЛНР". Ця комерційна структура спеціалізувалася на оптових постачаннях вугілля, незаконно видобутого у захоплених копальнях регіону.

З отриманих "прибутків" ділок регулярно платив гроші до бюджету терористів у вигляді "податків" та "зборів". Виручені кошти керівники місцевої окупаційної адміністрації витрачали на матеріально-технічне забезпечення бойовиків.

Потім зловмисник переїхав до Києва та продовжив дистанційно керувати нелегальним бізнесом. До протиправної діяльності залучив ще трьох спільників.

Під час обшуків у офісних приміщеннях, за адресами столичних приміщень та в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили документи, комп'ютери, мобільні телефони  та майже 10 млн гривень готівки.

 

Організатору угоди повідомили про підозру у фінансуванні тероризму. Крім того, правоохоронці заочно повідомили про підозру трьом його спільникам, які ховаються на тимчасово окупованій території на сході України.