Слідчі Служби безпеки України повідомили проросійській пропагандистці Діані Панченко про підозру в державній зраді.


Служба безпеки України зібрала докази державної зради ексведучої телеканалів Віктора Медведчука Діани Панченко, їй повідомлено про нову підозру. Про це повідомила пресслужба відомства в четвер, 12 жовтня.

 

СБУ задокументувала нові злочини прокремлівської пропагандистки, яка сприяє збройній агресії Росії проти України.

 

Після роботи на підсанкційних телеканалах Медведчука вона виїхала до тимчасово окупованого Донецька, щоб продовжити інформаційно-підривну діяльність на користь РФ.

 

Встановлено, що з жовтня 2022 року по теперішній час Панченко за вказівкою з Москви сприяє військово-політичному керівництву РФ в підривній діяльності проти України. 

 

Зокрема, фігурантка систематично виправдовує збройну агресію РФ проти України, підтримує та пропагує окупацію регіонів нашої держави, а також маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні та закликає наших співгромадян не чинити спротив окупантам.

 

Матеріали вказаного змісту Панченко систематично викладає на власному YouTube-каналі, який налічує майже 1 млн користувачів. Крім того, пропагандистські "сюжети" та "публікації" Панченко "розганяє" через мережу прокремлівських Telegram-каналів.

 

На підставі нових фактів злочинної діяльності слідчі CБУ повідомили фігурантці про підозру в державній зраді.

 

Оскільки Панченко переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.