У церквах виявлено також бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російські "триколори".

Служба безпеки завершила контррозвідувальні заходи на об'єктах УПЦ (МП) у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях. Про це 6 січня повідомляє прес-служба СБУ.

На території церков виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російську символіку.

Внаслідок слідчо-оперативних дій секретареві Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності та релігійних переконань).

Крім того, на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського у Херсонській області виявлено колишні склади з майном окупаційних угруповань РФ. Встановлено, що загарбники облаштували їх за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва. Він налагодив контакт із керівництвом окупаційної адміністрації та перебував на прямому зв'язку з представниками ФСБ.

 

 

Під час визволення Херсона клірик втік разом зі своїми російськими "кураторами" на лівому березі Дніпра.

Внаслідок обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря на Рівненщині виявлено пропагандистські матеріали громадського об'єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук.

А на Дніпропетровщині співробітники СБУ запобігли спробі вивезення прокремлівської літератури з місцевої єпархії. Під час виїзду з території церкви правоохоронці зупинили автомобіль, з якого вилучили наклад брошур забороненої партії ОПЗЖ та інших антиукраїнських матеріалів.

Усі виявлені докази спрямовані на експертизу. Після цього відбуватимуться інші процесуальні дії, щоб притягнути винних до відповідальності.