На майбутньому Саміті миру має бути присутня максимальна кількість лідерів, зазначив Андрій Єрмак.

Проведення Саміту миру є реальною домовленістю, а дата його проведення має бути максимально зручною для всіх його учасників. Про це сказав глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю для Інтерфакс-Україна, оприлюдненому у понеділок, 22 січня.

"Він (саміт – ред.) став цілком реальним.Це вже реальна домовленість. Ми пройшли на останній зустрічі радників із нацбезпеки в Давосі другу частину з десяти пунктів Формули миру... Усі побачили, що це вже про абсолютну конкретику. Тому ми впритул підійшли до проведення першого Саміту на рівні лідерів", – заявив Єрмак.

За його словами, "питання дати проведення залежатиме від такого: ми вважаємо, що на Саміті миру має бути присутня максимальна кількість лідерів, а також має бути зручний для всіх час його проведення".

"Як тільки з'явиться можливість повідомити про потенційну дату, ми обов'язково це зробимо. Але це вже – реальність. І це великий захід, який треба підготувати", – додав очільник ОП.

Єрмак також вказав на унікальність поточної ситуації.

"Вперше ми пробуємо вирішити таку серйозну проблему, як припинення війни і вирішення криз, що стали результатом цієї війни, не під столом, не в кулуарах, а відкрито", – наголосив він.