На ТОТ залишається 350-400 тисяч населення, з яких близько 50-70 тисяч можуть бути мобілізовані.

Після проведення так званих "виборів" на тимчасово окупованих територіях, росіяни, імовірно, будуть проводити фейкову "мобілізацію". Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

"У ворога все готово для проведення фейкової мобілізації, бо останні чотири місяці ворог проводив підготовку до проведення мобілізації і всіх ставив на військовий облік. Вони відкрили в кожному районі та селищі військові облікові столи, на кожному підприємстві відкрили військовий облік, і таким чином намагаються поставити всіх наших мешканців на військовий облік, щоб володіти повністю картиною, де проживають мешканці. Я впевнений, що після своїх недовиборів, вони будуть мобілізовувати наших мешканців. Ми просимо мешканців виїжджати, бо ворог буде силою затягувати їх і використовувати як гарматне м'ясо", - зазначив він.

Федоров додав, що на ТОТ Запорізької області до 24 лютого 2022 року проживало приблизно 550-600 тисяч населення. Після вторгнення російських військ, виїхало приблизно 40-50%. За підрахунками обласної влади, на ТОТ залишається 350-400 тисяч населення, з яких близько 50-70 тисяч можуть бути мобілізовані.