Основні зусилля ворог усе ще зосереджує на наступі на Бахмутському напрямку.

Російські війська в неділю, 22 січня, завдали ракетного удару по критичній інфраструктурі в Запорізькій області, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

"Протягом доби противник завдав п'ять авіаційних ударів по позиціях Сил оборони та ракетний удар – по критичній інфраструктурі в Запорізькій області. Здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", - йдеться у зведенні.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступу на Бахмутському напрямі. Веде безуспішні наступальні дії на Запорізькому, Авдіївському та Лиманському напрямках. На Куп'янському, Новопавлівському та Херсонському – обороняється.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 16 населених пунктів, зокрема, Вільне Поле, Времівка і Новопіль на Доннечині та Гуляйполе, Павлівка, Степове, Оріхів і Мала Токмачка Запорізької області.

На Херсонщині окупанти не припиняють терору цивільного населення. Зокрема, обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Дудчани, Монастирське, Антонівка, Берегове, Янтарне та Херсон. Є постраждалі серед мирного населення.

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, до міської лікарні Нової Каховки Херсонської області щодня прибувають вантажні та легкові автомобілі з пораненими російськими військовослужбовцями. Кількість ліквідованих окупантів уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу противника, підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження окупантів та два склади боєприпасів.