Окупанти ведуть розвідку, обстрілюють прикордонні райони, використовують авіацію та безпілотники, завдають ракетних ударів балістичними та керованими ракетами.

Армія РФ зосередила біля кордону з Україною близько 19 тисяч військових. Про це повідомляє пресслужба Командування об'єднаних сил ЗСУ.

Зазначається, що війська РФ розміщені на територіях Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Окупанти ведуть розвідку, обстрілюють прикордонні райони, використовують авіацію та безпілотники, завдають ракетних ударів балістичними та керованими ракетами.

Крім того, Росія намагається зруйнувати енергетичну, транспортну та промислову інфраструктури, завдає ударів по житлових кварталах, лікарнях та школах, торговельних центрах та складах з гуманітарними вантажами.

"Для виконання цих завдань країна-агресор розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб, озброєних танками, бойовими броньованими машинами, артилерійською і ракетною технікою, засобами протиповітряної оборони та оперативно-тактичними ракетними комплексами", - зазначають у ЗСУ.

Водночас у Білорусі відсутні ознак формування ударних угруповань ворогом.