До суду скеровано обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування щодо підполковника та ще трьох військовослужбовців рф, яких підозрюють у катуванні мирних мешканців Бучі та імітуванні їх страти. Про це повідомляє ОГП, передає УНН.

«Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно підполковника, двох сержантів та рядового 64-окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року під час окупації міста Буча, озброєні обвинувачені разом з іншими невстановленими військовослужбовцями РФ вдерлися до будинку одного з місцевих мешканців.

«На виконання наказу підполковника, військовослужбовці РФ вивели господаря будинку на вулицю, повалили на землю та били його руками й ногами по різних частинах тіла, вимагаючи надати інформацію про патріотично налаштованих мешканців Бучі», - зазначається в повідомленні.

Далі потерпілому зав’язали очі рушником та привели до штабу окупантів, де утримували цивільних осіб. Там чоловіка продовжили бити, змусили повністю роздягнутися і шукали на його тілі татуювання. З метою залякування обвинувачені імітували страту інших осіб, присутніх в тому ж приміщенні.

«Потерпілому вдалося втекти від військовослужбовців РФ у той момент, коли вони повели на страту інших мирних мешканців», - інформує ОГП.

Читайте також:
У Бучі попрощаються із загиблим полковником, який керував "привидами Києва"
Бригада "бучанських катів" втратила понад 90% особового складу - Генштаб
У Бучі після деокупації виявили понад 420 тіл мирних жителів
У Бучі після деокупації виявили понад 420 тіл мирних жителів
Стратили і спалили. У Бучі виявили рештки ще двох вбитих росіянами мирних жителів
Стратили і спалили. У Бучі виявили рештки ще двох вбитих росіянами мирних жителів
Незважаючи на звірства в Бучі та звинувачення путіна: переговори України з Росії продовжуються