Майк Джонсон навів як приклад можливість надання кредиту Україні, що заспокоїть багатьох республіканців.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон підтвердив, що після завершення великодніх канікул, планує винести на розгляд законопроєкт про додаткову допомогу Україні, який включатиме "деякі важливі нововведення". Про це напередодні повідомило видання The Hill.

"Послухайте, що ми повинні зробити в епоху розділеного уряду – історично так склалося, що ми маємо будувати консенсус. Якщо ми хочемо просунути якусь партійну міру, мені потрібен кожен член парламенту, буквально. А деякі речі мають бути двопартійними", – розповів Джонсон в інтерв’ю "Недільний вечір в Америці з Треєм Гоуді".

Він наголосив на складному становищі, в якому опинився, маючи історично вузьку більшість у Палаті представників. Однак спікер зазначив, що "працював над пакетом заходів і планує представити його на розгляд, коли Палата представників збереться" після канікул.

"Ми говорили з усіма членами, особливо зараз, під час роботи в окрузі. Коли ми повернемося після цього періоду роботи, ми будемо просувати продукт (законопроєкт з допомогою Україні – ред.), але я думаю, що він буде мати деякі важливі нововведення", – зазначив він.

Джонсон навів як приклад можливість надання кредиту Україні, що заспокоїть багатьох республіканців, а також згадав закон про REPO (закон щодо конфіскації заморожених активів РФ – ред.). Він дає президенту право заарештовувати російські суверенні активи, заморожені в США, і передавати їх Україні для використання проти Росії.

Джонсон вважає можливим також налагодити експорт США природного газу, що дасть змогу скоротити доходи Росії від його продажу за кордон.