Вікторію Рощину викрали росіяни під час окупації Бердянська в 2022 році. З того часу вона перебувала в полоні.

Журналістка українського видання Hromadske Вікторія Рощина, що готувала матеріали про воєнні дії на сході та півдні України 2022 року і яку викрали російські окупанти в Бердянську Запорізької області, загинула в російському полоні. Про це розповів представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Україні Петро Яценко в ефірі національного телемарафону в четвер, 10 жовтня.

Він наголосив, поки що рано говорити про обставини смерті Рощиної, вони з'ясовуються. Посадовець додав, що проводилася робота зі звільнення журналістки з полону.

"Близько 25 українських журналістів (перебувають у полоні в РФ - ред.), є також ті, які вважаються зниклими безвісти. Робота щодо всіх них ведеться. І робота зі звільнення Вікторії також велася, і те, що її переводили з Таганрога до Москви - це був етап її підготовки до звільнення", - заявив Яценко.

Представники ФСБ РФ і російських окупаційних збройних сил 15 березня 2022 року викрали в Бердянську Запорізької області Вікторію Рощину, що готувала матеріали щодо воєнних дій на сході та півдні України. Після цього її місцезнаходження тривалий час не було відоме, а також було порушене кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Проросійські ЗМІ та телеграм-канали поширили відео, де Рощина заперечує свої претензії до російських служб, які тримають її в полоні, і каже, що нібито вони врятували їй життя.

У Hromadske повідомили, що відео журналістка записала під тиском російських силовиків як нібито умову її звільнення, яке так не відбулося.