Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, говорячи про пвк "вагнер" у білорусі, заявив, що вилазки ДРГ на Київщині справа невдячна, а Сувальський перешийок у крикордонні Польщі та країн Балтії є спокусливим для росії, зокрема і в контексті тиску на союзників для впливу на підтримку України, передає УНН.

“Зрозуміло, що найманці «вагнера» не зможуть сидіти без роботи в наметових містечках у білорусі: для підтримання боєздатності їм потрібні регулярна участь у бойових діях і «солодкі» фінансові потоки”, - зазначив радник у Twitter.

Він додав, що у цьому питанні простір для маневрів у ватажка пвк “вагнер” пригожина невеликий. 

“Періодичні вилазки ДРГ на півночі Київської області – справа невдячна: український кордон надійно укріплений, цілі туманні, а наші прикордонники лише раді розчохлити зброю. Інша річ – прикордоння Польщі та країн Балтії, зокрема такий спокусливий для росії Сувальський перешийок”, - повідомив Подоляк.

"Гібридна агресія росії щодо НАТО за допомогою «сірих чоловічків» якнайкраще відповідає стратегії підвищення ставок для тиску на союзників, щоб вплинути на підтримку України", - зазначив він.

“Готовність країн НАТО давати відсіч озброєному угрупованню наразі неочевидна, а невизначеність сприймається росією як слабкість і є живильною силою для провокацій. Рішення просте: невідкладне надання Україні зброї для знищення ворога на території України сьогодні буквально забезпечує спокій у Європі. Звичайно, Східна Європа це і так чудово знає. Але що далі інші столиці розташовані від росії, то частіше іноді доводиться про це нагадувати”, - зазначив Подоляк.

Нагадаємо

Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, реагуючи на прибуття групи пвк "вагнер" до білорусі, наголосив, що Україна не дозволить ворожим розвідувальним диверсійним силам діяти на нашій території. Він підкреслив, що оборонці на Київському напрямку та у Чорнобильській зоні мотивовані та готові дати відсіч ворогу