Секретар РНБО звернув увагу, що представник ООН "обіймаються" з главою МЗС РФ, але не змогли відвідати місце авіакатастрофи.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов у коментарі Українському радіо 26 січня засудив Організацію об'єднаних націй (ООН) за її бездіяльність у питанні Іл-76.

Посадовець закликав не робити передчасних висновків й дочекатись остаточного з'ясування обставин.

"Ситуація перебуває на контролі у вищого військового політичного керівництва України. Ми розуміємо, що і де відбувається. Не так багато часу лишилося дочекатися, щоб ми остаточно дізналися, що там сталося", - запевнив він.

За його словами, Росія, як і раніше намагається зобразити себе невинною після воєнних злочинів. Данілов також засудив бездіяльність ООН.

"ООН - дивна інституція, вона, перепрошую, в обіймах лапає (міністра закордонних справ Росії Сергія) Лаврова, "цілується в ясна" і при цьому не має права відвідати місце, де сталася, на їхній погляд, трагедія. Так що ж це тоді за ООН? Чим вона займається?", - поставив риторичне запитання секретар РНБО.

Він також звернув увагу на бездіяльність Червоного хреста, що зобов'язаний був перебувати на місці падіння "буквально за години".

"Якщо росіяни нікого туди не пускають – так вони можуть там наплести такого, що і на вуха (не натягнеш - ред)", - резюмував Данілов.