Росіяни ставлять на "карандаш" тих жителів, які відсутні в місті більше місяця. Далі складаються поіменні списки відсутніх, майно яких вони планують передати на користь окупаційної адміністрації.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни придумали процедуру так званої "націоналізації" нерухомості українців. Про це у неділю, 26 травня, повідомляє ЦНС.

"На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни розробили процедуру націоналізації нерухомості українців. Більшість населення регіону вимушено було залишити регіон після окупації. Тепер росіяни почали нову хвилю процесу конфіскації майна з подальшою передачею своїм посіпакам", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні вказано, що згідно із затвердженим порядком, ворог може оголосити "безгосподарним" приміщення, якщо власник його не переоформив його за російськими правилами, або рік за адресою не платили комунальні послуги.

"Тепер всі власники нерухомості мають впродовж 30-ти днів переоформити право власності. Звичайно, що більшість населення, яке покинуло міста, не зможе цього зробити. Таким чином росіяни просто захоплять житло", - поясняюють в ЦНС.