Міністр оборони Нової Зеландії Джудіт Коллінз зазначила, що країна два роки підтримує Україну, і ця підтримка триватиме.

Нова Зеландія оголосила про новий пакет допомоги Україні. Про це в четвер, 22 лютого повідомила пресслужба уряду Нової Зеландії.

Повідомляється, що запланована вартість пакету допомоги - 25,9 млн доларів.

"Ця війна призвела до жахливих людських жертв, заподіяла величезні страждання і суттєво вплинула на регіональну та глобальну стабільність. Саме тому Нова Зеландія залишається відданою підтримці України. Ця підтримка в розмірі 25,9 мільйона доларів збільшить загальну суму допомоги, обіцяної Новою Зеландією за останні два роки, до більш ніж 100 мільйонів доларів", - заявив міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс.

Міністр оборони Нової Зеландії Джудіт Коллінз зазначила, що країна два роки підтримує Україну, і ця підтримка триватиме.

"Уряд з радістю повідомляє, що значуще, помітне і заслуговуюче на довіру розгортання кваліфікованого персоналу NZDF на підтримку України буде продовжено до червня 2025 року. До 97 військовослужбовців NZDF продовжуватимуть навчати українських солдатів, а також надавати розвідувальну, зв'язкову і логістичну підтримку", - додала Коллінз.

Зазначається, що новий пакет заходів також передбачає:
6,5 млн доларів Міжнародному фонду України для придбання зброї й боєприпасів;
7 млн доларів на гуманітарну допомогу українцям, що постраждали від війни;
3 млн доларів внеску в Цільовий фонд Світового банку з надання допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні.