У народної депутатки та її помічника проводять обшуки через незаконний дозвіл на перетин кордону. Як повідомив нардеп Олексій Гончаренко, йдеться, ймовірно, про "слуги народу" Людмилу Марченко, передає УНН.

"... викрили помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему "Шлях", що фактично надає дозвіл на перетин кордону. Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину", - повідомили у НАБУ.

За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей, які надають право на перетин кордону. Попередня кваліфікація - ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Відзначимо, що правоохоронці не називають ні імені народної депутатки, ні її помічника. У той же час, нардеп Олексій Гончаренко зазначив, що "обшуки також проходять в народної депутатки від Слуги народу Людмили Марченко".

Зазначимо, що відповідно до обмежень, введених в Україні у звʼязку з дією правового режиму воєнного часу, виїзд чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі країни.