Раніше поліція перевірила об’єкти, стосовно яких 14 жовтня надійшли повідомлення про замінування – усі вони виявились неправдивими.

У кількох областях України у вівторок, 15 жовтня, знову повідомляють про "замінування". Про це інформують представники поліції та місцеві ЗМІ.

Так, зокрема у Хмельницькому вранці до поліції надійшли повідомлення про замінування кількох навчальних закладів, про це речниця ГУНП Інна Глега розповіла у коментарі "Суспільне Хмельницький".

Нині на місцях працюють усі відповідні служби, котрі обстежують будівлі та перевіряють їх на наявність вибухонебезпечних предметів. Людей евакуювали.

Окрім того, про отримання повідомлення про замінування повідомили у Рівному.

"Отримали анонімне повідомлення про замінування будівлі Рівнеради. Згідно з протоколом наразі евакуюємо працівників. Спеціальні служби проводять обстеження приміщень. Про результат перевірки повідомлю згодом", - поінформував  секретар Рівненської міськради, в.о. міського голови Рівненської територіальної громади Віктор Шакирзян.

Зауважимо, раніше поліція перевірила об’єкти, щодо яких вчора надійшли повідомлення про замінування – всі вони виявились неправдивими.

Переважна їх більшість надійшла з російських IP-адрес. Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель.

 

 

 

"За фактом за завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України", - зазначили у повідомленні Нацполіції.