Колишньому голові Державної фіскальної служби зменшили заставу з 523 млн грн до 261 млн грн.

Вищий антикорупційний суд знизив розмір застави для колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова з 523 млн грн до 261 млн. Про це у четвер, 1 червня, повідомив Центр протидії корупції.

"Судді ВАКС частково задовольнили клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою екс-голови ДФС Романа Насірова, якого обвинувачують у ймовірному отриманні хабаря в розмірі 722 млн грн", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначається, замість установлених раніше 523 млн грн застави тепер Насіров має внести 261 млн грн. Інакше він перебуватиме під вартою щонайменше до 30 липня 2023 року.

За інформацією ЦПК, Насіров стверджував, що не має можливості внести заставу в 523 млн грн, оскільки її розмір не відповідає його майновому стану. Крім цього він нібито має проблеми зі здоровʼям, а в СІЗО йому не можуть забезпечити належну медичну допомогу.

"Насіров також повідомив, що, на його думку, запобіжний захід є шантажем з боку прокурорів, який направлений на те, щоб він здав вище керівництво", - йдеться в дописі ЦПК.