Дії народного депутата з групи Довіра Роберта Горвата призвели до шкоди державі в 123 мільйонів гривень.


Антикорупційні органи повідомили про підозру в заволодінні державними землями народному депутату Роберту Горвату. Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в середу, 25 жовтня.

 

"За дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокурор за участю детективів Національного антикорупційного бюро повідомив народному депутату України про підозру в заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі шкоди на більш ніж 123 млн гривень", - йдеться у заяві.
 

Детективи НАБУ за погодженням із прокурором САП також повідомили про підозру ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину: колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства.

За інформацією ЗМІ, йдеться про голову підкомітету з питань правового забезпечення діяльності митних органів комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Роберта Горвата (депутатська група Довіра). У 2019 році він обрався до парламенту на Закарпатті.  

 

Слідством встановлено, що у 2016-2019 роках народний депутат, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив злочинну схему заволодіння державними земельними ділянками.
 

За інформацією прокуратури, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою до Держгеокадастру області.

 

Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми.

 

 

У результаті реалізації цієї схеми державі було завдано понад 123 млн гривень збитків. Триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.