Чоловік мотивував відмову тим, що він не має права брати до рук зброю, але визнав, що після початку повномасштабного вторгнення РФ майже не відвідував релігійні збори.

На Волині суд призначив три роки ув'язнення 46-річному чоловікові, який відмовився служити в ЗСУ через релігійні переконання. Про це з посиланням на вирок Іваничівського райсуду пише zaxid.net

Обвинувачений назвав себе прихожанином Свідків Єгови, а в цій організації стверджують, що не беруть до рук зброю. Зазначається, що в 1995 році чоловіка вже судили за відмову проходити строкову військову службу.

Повідомляється, що 1 червня чоловікові вручили повістку, у якій зазначалося, що за тиждень він повинен прибути до ТЦК для відправки на військову службу, але він відмовився її приймати, про що працівники військкомату склали відповідний акт і передали справу правоохоронцям.

У суді чоловік пояснив, що не хоче служити у війську з релігійних причин.

"Він та його родина протягом всього свого життя є прихожанами теократичної організації “Свідки Єгови”. Він відвідує збори цієї організації. Судячи з канонів, які проповідують постулати віри організації, він не має право брати до рук зброї, а тому він і відмовляється від виконання призову на військову службу по мобілізації", - наводять у вироку пояснення чоловіка.

При цьому чоловік визнав, що після початку повномасштабного вторгнення РФ майже не відвідував релігійні збори.

Чоловік отримав мінімальне покарання з статтею про ухилення від призову - три роки тюрми, але вирок ще не набрав законної сили, і ухилянт може подали апеляційну скаргу.