Неповнолітні діяли за вказівками так званого "куратора", який обіцяв їм винагороду. Дівчатам загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили особи двох дівчат віком 15 і 16 років, які причетні до підпалу автомобіля, придбаного волонтерами для потреб ЗСУ. Про це 18 вересня повідомила поліція Полтавщини.

За словами начальника обласної поліції Євгена Рогачова, неповнолітні діяли за вказівками так званого "куратора", який обіцяв їм винагороду.

"Оперативники поліції з’ясували, що одна з дівчат отримала пропозицію заробити легкі гроші за підпал автомобілів військових або швидкої допомоги, або поліції від хлопця, з яким познайомилася через месенджер", -  розповів очільник поліції області.

Для розкриття цього злочину залучили команду оперативників Управління карного розшуку та кримінального аналізу Головного управління поліції Полтавщини у співпраці з колегами з Кременчука.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в умовах особливого періоду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.