На Мальті розпочався третій саміт по українській формулі миру. Участь у заході беруть представники 65 країн.


Третій мирний саміт щодо України розпочав свою роботу на Мальті в суботу, 28 жовтня. На ньому присутні представники понад 65 країн. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

 

За його словами, у саміті беруть участь зовнішньополітичні радники та радники з питань національної безпеки. Цього разу присутні представники Заходу та Глобального півдня.
 

"Мальта. Розпочали зустріч зовнішньополітичних радників та радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру Президента Володимира Зеленського. Понад 65 країн - Захід, Глобальний Південь", - написав керівник ОП.

 

На третьому саміті будуть презентовані та обговорені плани реалізації п'яти пунктів української формули миру: ядерна, енергетична, продовольча безпека, гуманітарний напрямок (звільнення полонених та депортованих осіб), відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

 

"Ці плани були напрацьовані робочими групами, до яких увійшли представники посольств різник країн, а також експерти", - зазначив Єрмак.