Зараз спеціалісти працюють над тим, щоб на безпілотну платформу поставити засоби ППО, але задача доволі складна.

Розробники морських дронів Магура планують розміщення на цих безпілотниках засобів ППО і, можливо, інших систем ураження. Про це заявив керівник ГУР МО Кирило Буданов, повідомляє Українська правда.

"Зараз спеціалісти працюють над тим, щоб на безпілотну платформу поставити засоби ППО. Я не технік, але розумію, що це задача доволі складна. Бо ж потрібні засоби виявлення цілі, захоплення повітряного об'єкта, засіб ураження – і це все треба розмістити на досить малій платформі. Це непроста задача чисто технічно, але вона реальна", - зазначив він.

За словами одного з розробників, удари хвиль і перепади тиску від цього створюють таке навантаження на конструкції дрона, що розробити стабілізатор, здатний поглинути такі коливання - це мегазадача. А без стабільної платформи жодна система ураження не буде працювати, бо просто не зможе завестись і вистрілити.

Однак вже зараз ця робота ведеться, і дуже скоро дрони зможуть нести різні модулі для ураження всіх типів цілей: наземних, надводних, повітряних. Та й самі дрони обіцяють зробити все менш помітними, аж до вміння пірнати під воду на деякий час.