Андрій Юсов зазначив, що в списку є ті, кого Москва хоче долучити до просування проросійських наративів.

Росія нині планує завербувати або й вже завербувала для просування російських наративів і підготовки так званої операції "Майдан-3" деяких громадян України. Однак Головне управління розвідки (ГУР) має список цих імовірних агентів. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода.

"Я... не можу називати конкретні прізвища. Є списки людей, за якими ворог працює, і є завдання залучати їх для поширення своєї риторики і впливу на суспільно-політичну ситуацію в країні. Це десятки людей, якщо ми говоримо про впливові категорії", - сказав Юсов.

У списку є не тільки люди, яких Росія вже завербувала, але й ті, кого Москва хоче долучити до просування проросійських наративів. Кремль не може покладатися на своїх попередніх агентів, додав Юсов. 

"Та когорта політичних діячів, яка в них була, вона вже засвічена і не має жодного впливу в Україні. Але щоразу, коли ми чутимемо такі наративи, які розхитують Україну з середини, які делегалізують ухвалення державних рішень, ми будемо розуміти, на кого ці наративи працюють", – пояснив представник ГУР.

Він також додав, що не завжди йдеться про пряму співпрацю.

"Це може бути вихід на посередників через нейтральні теми. Головне, вкраплення тих наративів, які потрібні ворогу. Ця робота, спроби її, відбуваються як в Україні, так і за кордоном", - підсумував Юсов.