Загалом на Харківщині планують евакуювати близько 10,5 тисяч мешканців, зокрема з Борівського напрямку Ізюмського району, де оголошено обов’язкову примусову евакуацію сімей із дітьми.

Триває евакуація з громад Купʼянського напрямку. Сьогодні влада плануєвивезти у безпечні місця ще 250 місцевих жителів.  Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубовв етері телемарафону у четвер, 17 жовтня.

"Населені пункти на лівому березі річки Оскіл у фокусі уваги. Там ситуація найкритичніша - не можемо відновлювати пошкоджені об’єкти інфраструктури через загрозу для життя будівельників та комунальників. Маємо із тих територій вивезти приблизно 2,5 тисячі людей", - повідомив Синєгубов.

Згідно з інформацією ОВА, на Харківщині планують евакуювати близько 10,5 тисяч мешканців, зокрема з Борівського напрямку Ізюмського району, де оголошено обов’язкову примусову евакуацію сімей із дітьми. Підлягають евакуації 134 сім’ї з дітьми.

Евакуація триває, зокрема для літніх людей, котрі поки що відмовляються виїжджати. Їм постійно допомагають відповідні служби. Людей переважно перевозять до Харкова, але за бажанням вони можуть обрати будь-який інший регіон України.