Це буде перший візит українського чиновника такого рівня до Індії з початку війни, стверджують джерела.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Індію наприкінці березня. Про це повідомило видання The Hindu з посиланням на дипломатичне джерело у вівторок, 19 березня.

Вказано, що інформація про візит Кулеби з'явилися за кілька днів після того, як радник із національної безпеки Індії Аджіт Довал провів телефонну розмову з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

"За візитом пана Кулеби слідкуватимуть уважно, оскільки це буде перший візит високопоставленого українського чиновника до Індії з початку війни", – йдеться у статті.

Війна привернула увагу індійських ЗМІ після того, як The Hindu опублікувала повідомлення про те, що кількох індійців ошукали шахрайські агентства з працевлаштування для роботи помічниками російських військових на фронті бойових дій з Україною.

У перші місяці війни також з'являлися повідомлення про те, що Україна залучила деяких індійців-нерезидентів, які добровільно погодилися діяти на її боці. Очікується, що ці питання будуть порушені під час візиту Кулеби до Індії.