Поки Росія контролюватиме хоча б один квадратний метр нашої землі, вона матиме простір, щоб влаштовувати трагедії, зазначив міністр.

Країна-агресор Росія отримає попередженя про те, що станеться, якщо вона насмілиться влаштувати теракт на Запорізькій атомній електростанції. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Суспільному у четвер, 22 червня.

"Зараз відбуватиметься багато тихої дипломатичної роботи, і думаю, Росії надішлють попередження про те, що буде, якщо вона вдасться до цього кроку. Чи дослухається РФ – це вже інше питання", – заявив він.

Він підкреслив, що Україна не втомлюється повторювати, що найкращий спосіб запобігти майбутнім трагедіям, створеним Росією, – це дати нам зброю, необхідну для того, щоб вигнати РФ зі своєї території.

"Маємо розуміння, що поки Росія контролюватиме хоча б один квадратний метр нашої землі, вона матиме простір цього квадратного метра, щоб влаштовувати трагедії", – пояснив міністр.

За словами Кулеби, він розповідав різним людям під час свого візиту до Лондона, що Росія створює ескалацію незалежно від того, робить щось опонент чи ні.

"Тому найкраще, що ви можете зробити, – дати нам зброю, щоб вигнати РФ з України", – резюмував глава української дипломатії.