Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що голова МЗС рф сергій лавров – це стара, втомлена людина, яка колись була високопрофесійним дипломатом. Про це він сказав в інтерв'ю "Зе Интервьюер", передає кореспондент УНН.

«Це стара, втомлена людина, яка колись була високопрофесійним дипломатом. Зараз він просто ухвалив рішення бути з путіним в усьому, до кінця, а це вже не про дипломатію», - сказав Кулеба.

Кулеба також прокоментував свою зустріч з лавровим 10 березняв Анталії та сказав, що тоді для нього головним завданням було «не зірватися».

лавров тоді у розмові з Кулебою за зачиненими дверима повторював російські пропагандистські штампи та стверджував, що фотографії вагітних жінок у Маріуполі після обстрілу росіянами пологового будинку - фейк.

Окрім того, Кулеба зазначив, що він ніколи не тиснув руку лаврову.

«Я коли з ним зустрічався в Анталії під час початку війни, я попередив турецький протокол, щоб не було ніяких спроб організувати нам рукостискання, або спільне фото чи щоб ми взагалі стояли поруч один з одним. Тому ми сиділи за великим столом, й між нами була велика відстань», - розповів Кулеба.

Голова МЗС рф сергій лавров заявив, що росія не буде вести переговори з Україною на основі "формули миру", яку у листопаді запропонував Президент Володимир Зеленський.

лавров заявляв, що військові опрацьовують нові плани щодо припинення постачання зброї та боєприпасів для української армії з-за кордону.