Український контрнаступ – не новий сезон серіалу на Netflix. Не треба очікувати екшену та запасатися попкорном, адже злам російського фронту потребує розумного та виваженого підходу. Наступальні операції ЗСУ продовжуються на низці напрямків. Відбуваються формувальні операції з підготовки поля бою. Про це заявив у п'ятницю радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає УНН.

«Реальна війна – це не голівудський блокбастер. Контрнаступ – не новий сезон серіалу на Netflix. Не треба очікувати екшену та запасатися попкорном. Наступальні операції Збройних сил України продовжуються на низці напрямків. Відбуваються формувальні операції з підготовки поля бою. Час завжди має значення, особливо на війні. Час, витрачений на переконання партнерів надати необхідну зброю, перетворюється на конкретні побудовані за цей період російські фортифікаційні споруди, глибоко вкопану лінію оборони, систему мінних полів. Злам російського фронту сьогодні потребує розумного та виваженого підходу», - написав Подоляк у Twitter.

Він наголосив, що життя солдата – найважливіша цінність для України.

«Військове командування спирається не на вболівальників із трибун, а на воєнну науку та розум», - додав Подоляк.

Напередодні західні офіційні особи заявили CNN, що ранні етапи українського контрнаступу нібито «не виправдали очікувань».

Інститут вивчення війни повідомляв раніше, що ЗСУ, імовірно, успішно створюють умови для основного удару, попри повільніший, ніж очікувалося, темп українського контрнаступу.

Президент Зеленський заявляв, що контрнаступ іде нелегко, адже росіяни замінували 20 тисяч квадратних кілометрів.