Бізнесмен Ігор Коломойський передав на 5 років управління корпоративними правами медіахолдингу «1+1 media» гендиректору Ярославу Пахольчуку. Про це йдеться у заяві «1+1» у Facebook, повідомляє УНН.

«23 жовтня 2023 року Ігорем Коломойським, який є і залишається кінцевим бенефіціарним власником групи компаній 1+1 media, було прийнято рішення передати свої корпоративні права в медіахолдингу в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії — Ярослава Пахольчука. Відповідна заява була адресована трудовому колективу 1+1 media та Національній раді з питань телебачення та радіомовлення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Пахольчук зможе сам приймати рішення щодо управління, окрім відчуження та/або обтяження корпоративних прав та отримання дивідендів. Вирішальний вплив залишається за Коломойським.

«Передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника групи 1+1 media, вирішальний вплив (контроль) залишається за Ігорем Коломойським», - зазначається у повідомленні.

Відповідне рішення було ухвалено строком на 5 років «у звʼязку з необхідністю захисту та збереження принципів свободи слова».