Вища рада правосуддя застосує до судді Верховного суду Всеволода Князєва дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади.


Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення звільнити Всеволода Князєва з посади судді Верховного суду. Про це повідомила пресслужба ВРП в понеділок, 17 червня.

"Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді Верховного суду Всеволода Князєва до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що рішення ухвалено за результатом розгляду дисциплінарної справи, відкритої 15 квітня, через незаконно отриманий подарунок у вигляді оренди чотирикімнатної квартири у Києві за 1000 гривень на місяць.

 

У грудні 2023 року суд визнав винним колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, зобов’язав сплатити штраф в розмірі 2 550 гривень і конфіскував подарунок в сумі 906 600 гривень.